۱۳۸۹ دی ۱۸, شنبه

سلسله نعمت اللهی


سلسله نعمت اللهی منسوب به شاه نعمت الله ولی از عرفای بزرگ ایران و اسلام است. سید نورالدین نعمت الله بن محمد بن کمال الدین یحیی کوه بنانی کرمانی به سال
زندگی شاه نعمت اله ولی

ایشان در سن
۲۴ سالگی به خدمت عبدالله یافعی از عرفا و فقها و محدثین مشهور در مکه رسید و مدت هفت سال به ریاضت، تحت مراقبت مرشد خود پرداخت و در سال ۷۶۳ اجازه ارشاد و دستگیری یافت.

شاه نعمت الله، به سیر و سفر در ممالک مصر و حجاز و ترکستان و ایران پرداخت و به نشر عرفان و تصوف همت گمارد.

وی در بازگشت به ایران پس از ازدواج با نوه دختری میر حسینی هروی، بسوی کوه بنان کرمان عزیمت کرد و در آنجا به ریاضت طویل المدتی پرداخت که مکان مورد نظر بنام تخت امیر معروف است.

در طول این مدت، افراد بسیاری در نزد او به تحصیل علوم و معارف صوفیه پرداختند واز محضر ایشان کسب فیض نمودند.

سلسله نعمت اللهی، با هفده واسطه به معروف کرخی میرسد که از عرفای بنام در عصر امام رضا بوده و اجازه ارشاد از طرف آن امام همام را داشته‌است.

اساس طریقت نعمت اللهی، با توجه به اشعار شاه نعمت الله وحدت وجود است. صوفیان نعمت اللهی به کسوت خاصی از نظر ظاهری در نمی‌آیند و معتقدند که حق پرستی در هر لباس ممکن است و لباس فقر (تصوف) پوشیدن لباس رضا و تسلیم است.

در این طریقت ترک کسب و کار ناپسند و ممنوع است. صوفیان نعمت اللهی در عین خدمت به خلق در تزکیه باطن و تصفیه قلب تلاش میکنند و خلوت در انجمن (مراقبه باطنی) از ویژگیهای این سلسله‌است.

۷۳۱ هجری قمری متولد شده ودر سال ۸۳۲ (به روایتی ۸۳۴) در ماهان کرمان وفات یافت. ولادت او را برخی در شهر حلب عنوان کرده‌اند و عده‌ای از مورخین نیز ایشان را متولد کوه بنان در کرمان میدانند.

آغاز تحصیل علوم اسلامی نزد شیخ رکن الدین شیرازی و شیخ شمس الدین مکی و سید جلال خوارزمی و قاضی عضدالدین در ادبیات و حکمت و کلام و فقه بود
.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر